Sárgabarackos joghurtfagylalt

Nem mostam ki elég befőttes üveget, mikor a sárgabarack lekvárt főztem, ezért elég nagy mennyiségű lekvárnak nem maradt üveg. A fele elfogyott apránként a tízóraira a natúrjoghurthoz. A másik feléből készült ez a fagylalt. Természetesen Lebovitz útmutatása alapján. 




Hozzávalók:

3 dl baracklekvár
720 g natúr joghurt hidegen
3/4 cs cukor --- 2,5 dl-es csészét alapul véve
1 tk vanília kivonat

Keverjük össze a joghurtot a cukorral és a vaníliával. Addig keverjük, míg a cukor teljesen felolvad. Ha a joghurt nem volt hűtőhideg, akkor a keveréket tegyük 1 órára a hűtőbe. 
Öntsük a fagyigépbe. Mikor már majdnem elkészült, csorgassuk bele a hideg lekvárt. Ne keverjük teljesen homogénre, maradjon márványos.
Fagyigép hiányában tegyük az ízesített joghurtot a mélyhűtőbe. 15 percenként keverjük át elektromos habverővel. Mielőtt teljesen megdermedne, keverjük bele a lekvárt.  


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések