Káposztás palacsinta --- édesen és sósan is jó

A káposztás tésztát van, aki cukorral édesen, van, aki borssal pikánsan szereti. Én mindkettőt szoktam rátenni. A káposztás palacsinta is pont ilyen. Lehet enni édesen és borsosan is. 




Hozzávalók:
1/2 kg káposzta
1 l tej
2 db tojás
liszt
csipet só
1+3 ek étolaj


A káposztát gyaluljuk, 1 ek olajon pároljuk világosbarnára és hűtsük ki. 
A többi hozzávalóból készítsünk sűrű palacsintatésztát. 
Keverjük bele a káposztát.



Forró, olajozott palacsintasütőben süssik ki.



Még melegen hintsük meg cukorral és tekerjük fel.

vagy

Még melegen hintsük meg törött borsal és tekerjük fel.



 Kínáljunk hozzá pikáns szószt, mondjuk joghurtos harisszát.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések