Káposztás palacsinta --- édesen és sósan is jó
A káposztás tésztát van, aki cukorral édesen, van, aki borssal pikánsan szereti. Én mindkettőt szoktam rátenni. A káposztás palacsinta is pont ilyen. Lehet enni édesen és borsosan is.
Hozzávalók:
1/2 kg káposzta
1 l tej
2 db tojás
liszt
csipet só
1+3 ek étolaj
A káposztát gyaluljuk, 1 ek olajon pároljuk világosbarnára és hűtsük ki.
A többi hozzávalóból készítsünk sűrű palacsintatésztát.
Keverjük bele a káposztát.
Forró, olajozott palacsintasütőben süssik ki.
Még melegen hintsük meg cukorral és tekerjük fel.
vagy
Még melegen hintsük meg törött borsal és tekerjük fel.
Kínáljunk hozzá pikáns szószt, mondjuk joghurtos harisszát.
Megjegyzések