Kecskesajtos rakott karfiol
Nyáron az ember a nagy melegben a könnyű ételeket kívánja. Amikor húsmenteset szeretnék, mindig ezt készítem. Gyors, olcsó és finom. Kell ennél több?
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1/2 fej kelkáposzta --- teljesen opcionális, el is lehet hagyni, én is csak ritkán teszek bele
kecskesajt --- úgy is finom, ha nem teszünk bele, de ha tehetjük, akkor ízesített kecskesajtot használjunk (én a fokhagymásért rajongok)
vaj
zsemlemorzsa
tejföl
tej
tojás
trapistasajt
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós, forró vízben félpuhára főzzük. Ha használunk, akkor a káposztát kb 5 perc után tegyük a vízbe, így nem fog szétfőni.
Tűzálló tálat kenjünk ki vajjal és kintsük meg morzsával.
A lecsepegtetett kel levelekkel béleljük ki. Ha nem használunk kelkáposztát, akkor tegyünk le egy réteg karfiolt. Szórjuk meg morzsával.
Morzsoljuk rá a kecskesajtot.
Tegyünk rá újabb réteg zöldséget.
Morzsával bőven szórjuk meg a tetejét is.
A tejfölt higítsuk fel kevés tejjel és alaposan keverjük el benne a tojást. Locsoljuk a morzsás karfiolra.
Néhány vajdarabkát tegyünk rá és reszeljünk rá sajtot.
Előmelegített sütőben süssük szép barnára.
Érdemes megvárni, míg kihül, mert úgy szép kockákban ki tudjuk szedni a tepsiből.
Megjegyzések