Favabab / lóbab saláta
Idén nyáron ültettem fava babot. Nagyon hálás növény, nem igényel különösebb gondoskodást. Elültetjük, locsoljuk, a többit a napra bízzuk. Érdemes még zsenge korában leszedni, sárgaborsóhoz hasonló, diós íze így jobban érvényesül.
Hozzávalók:
Favabab / lóbab
paradicsom
vöröshagyma
petrezselyem levél
citromlé
olívaolaj
só, bors
A babot megpucoljuk. Ez elég nehézkes és hosszadalmas, de közben vígasztalhat a tudat, hogy saját kertünkben termett, napról napra néztük a növekedését. Ezen az oldalon lépésről lépésre megnézhetitek, hogyan kell megpucolni.
A paradicsomot meghámozzuk, magját kikaparjuk, arra nem lesz szükség. Apróra vágjuk. A vöröshagymát szintén egészen apróra vágjuk. A petrezselyemzöldet is felaprítjuk, de nem túl finomra. Levélfűszerként fog funkcionálni a salátánkban, frissessége remekül kiemeli a bab különleges ízét. A zöldségeket összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk olívaolajjal és citromlével.
Remek kísérője grillezett húsoknak.
Megjegyzések