Favabab / lóbab saláta

Idén nyáron ültettem fava babot. Nagyon hálás növény, nem igényel különösebb gondoskodást. Elültetjük, locsoljuk, a többit a napra bízzuk. Érdemes még zsenge korában leszedni, sárgaborsóhoz hasonló, diós íze így jobban érvényesül.  



Hozzávalók:

Favabab / lóbab
paradicsom
vöröshagyma
petrezselyem levél
citromlé
olívaolaj
só, bors

A babot megpucoljuk. Ez elég nehézkes és hosszadalmas, de közben vígasztalhat a tudat, hogy saját kertünkben termett, napról napra néztük a növekedését. Ezen az oldalon lépésről lépésre megnézhetitek, hogyan kell megpucolni.



A paradicsomot meghámozzuk, magját kikaparjuk, arra nem lesz szükség. Apróra vágjuk. A vöröshagymát szintén egészen apróra vágjuk. A petrezselyemzöldet is felaprítjuk, de nem túl finomra. Levélfűszerként fog funkcionálni a salátánkban, frissessége remekül kiemeli a bab különleges ízét. A zöldségeket összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.  Meglocsoljuk olívaolajjal és citromlével.



Remek kísérője grillezett húsoknak. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések