Zöldborsó főzelék rántás nélkül
Főzelék rántás nélkül? Igen. Sokféle módon sűríthetjük a főzelékeket liszt elhagyásával is. Íme néhány ötlet: saját magával, burgonyával, keményítóvel, vagy ha már mindenképp ragazkodunk a liszthez, akkor teljes kiőrlésű tönköly liszttel.
Hozzávalók:
1 kg zsenge zöldborsó
1 db közepes burgonya
1 csokor friss petrezselyem
A zöldborsót annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni. Mikor megpuhult, nagyjából az 1/3 részét kiszedjük és botmixerrel pürésítjük. A burgonyát egy finom/alma reszelőn lereszeljük, és a borsópürével együtt viszaöntjük a borsóhoz.
Újra forraljuk. A petrezselymet felaprítjuk és a besűrűsödött főzelékhez keverjük. Ízlés szerint sózzuk.
Üde, divatos zöld színű lesz a főzelékünk, a bágyadt-sápadt fakó helyett. Ízében is kissé eltér a hagyományos módon készülttől. A mennyisége is kevesebb lesz. De érdemes kipróbálni. Krumpli és lencse főzeléknél elegendő a saját magával való sűrítés. Borsónál híg marad, ha nem használunk valami mást is. Használhatunk keményítőt is a sűrítésre, vagy teljes kiőrlésű lisztet.
Megjegyzések