Lecsós sertésszelet

Ízig-vérig magyar étel. Remek. Nem is kell neki reklám.



Hozzávalók:
6 szelet sertéshús (én tarját használtam)
15 dkg füstölt szalonna
1 fej nagyobb vöröshagyma
1 kg paprika
1 kg paradicsom
só, bors
liszt
2 ek olaj

A húst felszeleteljük, enyhén klopfoljuk, sózzzuk, borsozzuk, kicsit lisztezzük. A hagymát félkarikára vágjuk, a paprikát kimagozzuk, felvágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, feldaraboljuk. Serpenyőben olajat hevítünk és megsütjük a hússzeleteket. Kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk. A szalonnát felkockázzuk, vagy vékony, gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk és a serpenyőben megpirítjuk. Rádobjuk a hagymát, paradicsomot, paprikát. Fedő alatt készre pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Mikor megpárolódott, visszatesszük a raguba a hússzeleteket és összemelegítjük. 


Párolt rizzsel tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések